Welkom op de pagina van groep 3-4

Dansvoorstelling "het geheim van de piramide"

Vandaag , 22 juji 2017 hebben de kinderen een heuse dansvoorstelling gegeven  aan genodigden. In twee groepen -de valken en de slangen- werd er gedanst en geknutseld om in de sfeer van de piramides en farao's te komen. Heel leerzaam en bewegend, ondanks de toepasselijke woestijntemperatuur!

Na afloop was er genoeg waardering uit het publiek om dit nog eens mee te maken! Volgend jaar weer een dansvoorstelling, wat ons betreft!

mei 2017: Schoolreis naar "Oud-Valkenswaard"

"Kleren maken de man"

Op donderdag 6 april j.l. ging groep 3-4 naar het buitenmuseum in Enkhuizen om van alles te leren over "klederdracht" in onze regio. Gelukkig waren er voldoende ouders om ons er heen te rijden; de klassen-ouders hadden hun uiterste best gedaan om het vervoer rond te krijgen.
Na een lange wandeltocht door het historische stadje en de pittoreske haven werden we begeleid naar een educatief-centrum om te luisteren naar een uitleg over kleding van vroeger. Een zeer boeiende film over klederdracht in deze regio maakte veel vragen overbodig. Kleding gaf (geeft?) inzicht in status en gevoelens van de drager.

vele toeristen zagen en hoorden ons lopen. De fotocamera's maakten mooie plaatjes. Wie weet worden we beroemd in Bijv. China of Duitsland?!

Dansproject Sally presenteert "dans-parels"

donderdag 9 maart j.l. werden groep 1 t/m 4 vermaakt met een dansvoorstelling waaraan zij zelf mochten meedoen. Er werd ademloos geluisterd en gekeken hoe de professionele dansers uit Maasstricht een verhaal uitbeeldden. Daarna mochten de kinderen hun kunsten vertonen. Het werd een mooi uurtje drama.

tennisles door Tennisschool "All-in"

Afgelopen dinsdag heeft groep 3-4 geoefend met diverse tennisvaardigheden onder leiding van professionele tennisleraren van "All-in". Het weer was goed en na een stevige wandeling konden de kinderen in vier groepen aan de slag. Zaterdag 11 maart 2017 is er een vervolg: tennis met ouder-kind, op dezelfde plek!

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaan, een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.
Groep 7-8 heeft deze week voorgelezen aan groep 3-4. Heerlijk om weg te dromen in een verhaal. Zie de betrokkenheid (foto's)

Kerst 2016

Elke morgen zong het team van de Pancratiusschool een mix van kerstliederen. Vele ouders en kinderen zongen uit volle borst mee. een mooie aanloop naar het kerstfeest!

Pietengym

Deze week hebben alle kinderen kunnen oefenen als hulppiet. Zwaaien, rollen, gooien en klimmen waren leuke doe-dingen in de gymzaal. Aan de foto's is te zien dat er behoorlijk bewogen werd! Iedereen enthousiast en bij het aankleden was er een verrassing: iemand had "pietendiploma's" tussen de kleren verstopt!

Doornroosje

tijdens de Kinderboekenweek 2016 met het thema "voor altijd jong" werkte onze groep aan een kasteeltekening met "ouderwetse" Oostindische inkt en ecoline aan een kasteel zoals uit het sprookje.
Zeer ijverig en geboeid ontstonden de mooiste bouwwerken met doornstruiken...

Je zou er zo willen wonen!

Slootonderzoek

In september j.l. is groep  3-4 naar Mak-Blokweer geweest om te onderoeken wat er in en naast de sloot leeft. Gewapend met enthousiastme, een emmer, schepnet en een loep ontdekten we waterjuffers, torren, poelslakken en nog meer. Door de zoekkaart te gebruiken, wisten we welke kenmerken en naam er bij  de dieren hoorden. Een leerzame ontdektocht die het leven in de sloot zichtbaar maakte.