Welkom op de pagina van groep 5/6

Nationaal schoolontbijt

Vorige week heeft onze hele school meegedaan met een schoolontbijt; bedoeld om kinderen bewust te maken dat ontbijten gezond is, vˇˇr je aan je werk begint.
Het was een ontbijt met melk, kaas, krentenbol, bruine bol, appelstroop, komkommer en appel en een gezellig gesprek met je klasgenoten. Een heerlijk begin van de schooldag!

ESDEGE-Reigersdaal

We zijn even op bezoek geweest bij de klas De Zwaluw. We hebben het lokaal gezien en de kinderen ontmoet.
Onze kinderen stelden vragen .
We hebben enkele gebaren geleerd en een mooi filmpje gezien
.

Voorleeskampioenschap 2017

Groep 5-6 deed mee voor " spek en bonen " mee aan de voorleeswedstrijd.
Anouk  en Lonneke vertegenwoordigden onze klas.
In de jury zaten Nikki, Lynn en Imme.

Robot in de klas

deze week hebben we een echte robot in school die kan rekenen, praten, lopen en dansen. Ook kan hij "aan het  handje" meelopen.  De kinderen  waren  enthousiast over wat de robot allemaal kon. Vooral hoe hij zelf ging zitten en weer staan! In groep 8 werd er ook nog gekeken door een VR-bril. Allemaal ter beschikking gesteld voor ÚÚn week  door "de Bibliotheek op school".

Mol onderzoek

De mol , die gevonden was op het schoolplein, werd goed bestudeerd

Co÷peratieve werkvormen

We proberen zoveel mogelijk kinderen te laten samenwerken.
Hier zijn ze bezig op de placemat.

Sinterklaas 2016

Sinterklaas is met zijn Pieten op vrijdag 2 december bij ons op school geweest. Dit jaar had de Sint gevraagd of wij hem konden helpen. Alle kinderen hebben prachtige surprises en rijmen gemaakt.

24 november is zwarte Piet 's nachts bij ons op school geweest en heeft alle schoenen gevuld met een prachtige  en lekkere tractatie.

Artis

We zijn op excursie naar Artis geweest.
Daar zagen we het pas geboren olifantje. De verzorgster gaf ook uitleg.
We deden een speurtocht . We kwamen daardoor onder andere een luiaard tegen, met hele scherpe nagels.
We bezochten ook in de vlindertuin, we hebben prachtige vlinders gezien en de pop van een vlinder.
We gingen ook nog in de speeltuin spelen.
Het was een een topdag!

Sinterklaasschilderijen

Vrijdag 18 november is groep 5/6 naar het Pietendorp geweest in het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Op school hebben zij met verf een schilderij gemaakt.

Voorleeskampioenschap

Onze groep heeft een voorleeswedtrijd gehouden. Er waren veel enthousiaste voorlezers. De winnaar uit onze groep was Taeke.
Lonneke en Pascal waren respectievelijk tweede en derde.

Taeke deed ook nog mee met het kampioenschap van groep 7/8, Lonneke en Pascal mochten plaats nemen in de jury.

Pauzehap

Groep 5/6 heeft meegedaan met de week van de pauzehap.
Samen maakten we de heerlijkste, gezonde pauzehapjes

Groepsopdracht knutselen

We hebben met de hele klas een plattegrond gemaakt .
Alle wegen sluiten op elkaar aan, en elke groep heeft een gemeenschapshuis gemaakt.

Recept voor een fijn schooljaar

We zijn dit jaar
begonnen met een recept te schrijven voor een fijn schooljaar.
De kinderen hebben de regels zelf bedacht.
Bijna elke dag bespreken we aan het eind van de dag hoe de dag is gegaan en daarbij kijken we vaak op ons recept voor een fijn schooljaar.