Welkom op de pagina van groep 7-8

HVC Alkmaar

Op dinsdag 21 maart is groep 7/8 naar HVC Alkmaar geweest. We hebben daar gezien wat er met afval wordt gedaan. Denk hierbij aan verbranding. We hebben onder andere geleerd dat afval scheiden heel belangrijk is.

Windlad Amsterdam

Op donderdag 9 maart 2017 is groep 7/8 naar Windlab Amsterdam geweest. Daar hebben zij zelf windmolens gemaakt en getest en ze hebben in een echte windmolen gekeken. Wij zijn energie experts!

Carnaval 2017

Het was weer een feest op school tijdens Carnaval. De bovenbouwgroepen hebben maskers gemaakt, een film gekeken mee gedaan aan 'Pancratius Live' en natuurlijk de polonaise gelopen!

Voorleesweken

Eind januari en begin februari waren de voorleesweken op verschillende scholen in Nederland. Ook wij hebben hier aan meegedaan. Groep 7/8 heeft voorgelezen aan groep 3/4. Groep 7/8 heeft een week van tevoren een prentenboek geleend bij de bibliotheek en deze tijdens de leesmomenten goed doorgenomen en het voorlezen voorbereid. De kinderen van groep 3/4 vonden het heel erg leuk dat groep 7/8 kwam voorlezen!

Handbalwedstrijd

Op donderdag 29 december heeft een jongens- en een meiden team uit groep 6/7/8 meegedaan
aan een handbalwedstrijd tussen verschillende scholen uit de streek. De Pancratius meiden hebben gewonnen en de Pancratius jongens zijn derde geworden. Gefeliciteerd! Echt een top prestatie!

Dode hoek les
Op vrijdag 16 december hebben de kinderen van groep 7/8 een dode hoek les gehad en konden in een echte vrachtwagen ervaren wat het zicht is van een vrachtwagenchauffeur als hij in de spiegels kijkt.

Clusius College

Op dinsdag 13 december zijn de kinderen van groep 8 naar het Clusius College geweest. We zijn hier naar toe geweest om weer te bekijken of dit een middelbare school is, die bij de kinderen past. We hebben gewerkt met marsepein en bloemen.

Sinterklaasje kom maar binnen...

Op vrijdag 2 december was Sinterklaas met zijn pieten bij de kinderen van de Pancratiusschool. Ook bij groep 7/8 is Sint met zijn Pieten langs geweest. Er zijn prachtige surprises gemaakt in de groep. Samen met Sint en de pieten hebben we de mannequin challenge gedaan en zowel de jongens als de meiden hebben een dans gedaan als optreden voor Sinterklaas en zijn pieten.

Het was een hele gezellige en geslaagde dag!

Schaatsen, schaatsen en nog eens schaatsen

Op woensdag 23 november hebben Baukje en Janneke uit groep 7 geschaatst tegen verschillende basisscholen.
De toppers hebben een derde, een eerste prijs en de wisselbeker binnen gehaald.

GEFELICITEERD!!!

Bezoek aan SG Newton

Op dinsdag 22 november zijn de kinderen van groep 8 naar SG Newton geweest. We zijn hier naar toe geweest om te bekijken of dit een middelbare school is, die bij de kinderen past. Het was een leuke middag bij SG Newton. De kinderen hebben een les robotica en koken gehad. Ze hebben zelfs meelwormen, sprinkhanen en slakken gegeten!!!

Experimenteren met vuur

Op 21 november hebben de kinderen van groep 7/8 geexperimenteerd met vuur. Hoe dichtbij kun je je handen bij de vlam houden, wat gebeurt er als je een cocktailprikker in de vlam houdt en waar komt warmte vandaan?
Deze vragen konden de kinderen na het experiment met vuur beantwoorden.

Rekenen in groep 7

Op 21 november 2016 hebben de kinderen van groep 7 bekeken met hoeveel kinderen zij in één vierkante meter pasten. Het resultaat: 14 kinderen!

Voorleeskampioenschappen

Op woensdag 2 november waren de voorleeskampioenschappen op school. Eerst hebben de kinderen van groep 5/6 en 7/8 in de klas gestreden voor een plek tijdens de voorleeskampioenschappen. De kinderen die mee hebben gedaan, maar niet door waren naar de volgende ronde, mochten de rol van jury op zich nemen.

De winnaar van de voorleeskampioenschappen is Rosanne! Gefeliciteerd, jij mag onze school vertegenwoordigen in de bibliotheek!

Fair trade les

Op vrijdag 28 oktober zijn de kinderen van groep 7/8 naar kinderboerderij de Skik, te Hoogkarspel geweest. Aangezien het deze week Fair trade week is, hebben zij op de kinderboerderij een Fair trade les aangeboden gekregen. Er werd een verhaal verteld over werken in ontwikkelingslanden en over eerlijke handel.
Daarna hebben de kinderen verschillende opdrachten gemaakt die verspreid hingen door de kinderboerderij over Fair trade. De les werd afgesloten met een filmpje, waarin de kinderen konden zien hoe koffiebonen worden gemaakt.

Aangezien de les op de kinderboerderij was, mochten de kinderen ook nog even bij de dieren kijken.
Een leerzame en interessante ochtend!

Open Podium

Op vrijdag 14 oktober heeft de hele school de Kinderboekenweek afgeloten met een open podium. De kinderen van groep 7/8 hebben een quiz over opa's en oma's gehouden en samen heeft de hele klas afgesloten met een swingend lied over opa's en oma's en hun verschillende favoriete muziekstijlen.

Cooperatieve werkvormen

In groep 7/8 wordt gewerkt met cooperatieve werkvormen. Op de foto is te zien dat de kinderen samen aan een gebouw werken.