Een brede basis onder onze vleugels

Beter omgaan met pubers


Beter omgaan met pubers
 
Pak deze kans, nog een paar plekken vrij!
 
Maandag 30 januari a.s. start weer de succesvolle cursus voor ouders met kinderen die al aan het puberen zijn en ouders die goed voorbereid willen zijn voor deze fase van hun kind.
Zucht………is het allemaal zo erg dan? Nee hoor, het hoort gewoon bij het leven.
Maar een steuntje in de rug van andere ouders en de trainers blijkt heel handig te zijn.
 
Geef je op per mail bij Caroline, de Ouder Kind Adviseur van uw school c.vanduuren@drechterland.nl  of bel even 0647462377
 
En wat kunt u verwachten??
 
Het is cursus over het opvoeden van een puber
Als kinderen in de pubertijd komen wordt opvoeden een extra uitdaging. De puberteit is een spannende fase waarin kinderen grote veranderingen doormaken, zowel uiterlijk als innerlijk. De puber zet zich af tegen zijn ouders, wil zelf bepalen hoe hij eruit ziet, met wie hij omgaat en hoe laat hij thuiskomt. Ouders moeten wennen aan het feit dat hun kind volwassen wordt en zich van hen losmaakt. Door op een andere manier met elkaar om te gaan kunnen ouders het contact met hun kind verbeteren.
 
In deze cursus krijgen ouders informatie over de ontwikkeling die een puber doormaakt en leren zij omgaan met een nieuwe opvoedingssituatie. De thema's die onder andere aanbod komen zijn: de ontwikkeling tussen ± 11 en 18 jaar, het omgaan met conflicten, hoe kijkt een puber naar zichzelf en wat kunnen ouders doen om de communicatie met hun puber te verbeteren.
 
Belangrijke onderdelen van de cursus zijn: het oefenen van nieuwe vaardigheden en het uitwisselen van ervaringen met andere ouders. Vooral het laatste vinden de ouders heel prettig, omdat ze ervaren dat niet alleen zij af en toe met hun kind over hoop liggen.
 
Door Elles van Amstel en Caroline van Duuren, OKA (Ouder Kind adviseur gemeente Drechterland)
 
Dorpshuis "Het Centrum" Twijver 66 1606 BW te Venhuizen tel: 0228542666
Start 19:30 tot  21:30 uur
Maandag 30 januari, 6,  13,  27 februari, 6, 13, 20 maart Laatste datum i.s.m. deBrijderstichting!
Kosten  €12,00 ( per gezin) te voldoen bij de eerste bijeenkomst.  graag gepast.