Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 11

 

Nieuwsbrief 11

Inhoud:
* Agenda
* Voorwoord
* Indeling leerkrachten
* Bedankmiddag hulpouders
* Musical groep 8
* Verslag sportdag juf Linda
* Nieuws van de MR
* Jaarmarkt Blokker


 
 Dinsdag 11 juli                                            Bedankmiddag hulpouders   aanvang 14:30 uur                                   
 Vrijdag 14 juli  Rapporten mee naar huis
 Dinsadag 18 juli  Musical voor leerlingen, opa's en oma's, broers en zussen
 aanvang 13:15uur start 13:30 uur
 Woensdag 19 juli  Musical groep 8 aanvang 19:45 uur start 20:00 uur
Vrijdag 21 juli vanaf 12:00 uur zomervakantie!
   

Beste ouders/ verzorgers,
 
Op het moment van schrijven hebben we als school de "Prikactie" en een later starten op school alweer achter de rug. Opvallend is dat ik niet één reactie van ouders heb gehad met de vraag waarom ook de Pancratius aansluit bij de landelijke actie en een uur lang gaat staken. Ik begrijp daaruit dat iedereen de actie ook ondersteunt. Landelijk zien we dat ook terug in reacties op televisie en in de kranten. Goed om te zien dat kwalitatief goed onderwijs een zorg is voor ons allemaal!  Bedroevend daarbij is de reactie van onze eigen staatssecretaris. Echt opkomen voor de belangen van "zijn" personeel doet hij niet. We hopen maar op een volgend kabinet.
Ondertussen gaan op de school de laatste weken van het schooljaar in. Groep 8 werkt hard toe naar de opvoering van hun musical en als team zijn we bezig met afronden en voorbereiden. Met nog twee weken na deze week op de kalender nadert de zomervakantie nu snel. Ik wens u bij deze in ieder geval al vast een mooie zomerperiode toe.

 
Afscheid teamleden.
Eerder al heb ik via een extra nieuwsbrief doorgeven dat we aan het einde van het schooljaar afscheid nemen van onze collega's  Priscilla, Mirella en Marijn. Via de nieuwsbrieven en het ouderportaal bent u daarover al geïnformeerd. Juf Yvonne Groot wordt onze nieuwe collega. Vrijdagmiddag 7 juli a.s. komt zij kennismaken met de leerlingen die volgend jaar in de groepen 7 en 8 zitten. Uiteraard nemen wij nog op een informele wijze afscheid van onze collega's.

Indeling leerkrachten schooljaar 2017-2018
In het nieuwe schooljaar gaan er wat veranderingen plaatsvinden met de indelingen van de leerkrachten.
Hieronder ziet u de indeling:
Groep 1-2 juf Margret ma-di- en woensdag om de week en juf Lida do- en vrijdag (woensdag om de week)
Groep 3-4 juf Annemiek ma-di-do- en vrijdag ( woensdag meester Marcel)
Groep 5-6 juf Jacqueline ma- di- en woensdag en Meester Marcel do- en vrijdag
Groep 7-8 juf Yvonne en juf Rieneke ( indeling volgt)Bedankmiddag hulpouders
Dinsdagmiddag 11 juli van 14:30 tot 15:10 uur willen wij u graag uitnodigen op school.
Wij willen u bedanken voor de hulp en inzet van het afgelopen schooljaar. Zonder uw hulp kunnen wij geen leuke dingen voor de kinderen organiseren. Wij waarderen uw hulp dan ook zeer.
De leerkrachten en de kinderen willen u daarom in het zonnetje zetten.

U bent van harte welkom om 14:30 uur in de aula van onze school.

Musical groep 8
 
Het is bijna het zo ver! De musical van groep 8. (Later deze week volgen de officiële uitnodigingen van de kinderen).
 
Op dinsdag 18 juli zullen de leerlingen van groep 8 de musical om 13.30 uur opvoeren voor de leerlingen en de leerkrachten van de school en voor de opa's en oma's en broers en zussen. De inloop is vanaf 13.15 uur. De musical wordt uitgevoerd in de aula.
 
Op woensdag 19 juli zullen de leerlingen van groep 8 de musical om 20.00 uur opvoeren voor de vaders en moeders. De inloop is vanaf 19.45 uur. De musical wordt uitgevoerd in de aula. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje. De eindtijd is +/- 23.00 uur.
 
Dan even over de laatste schooldagen. Voor de leerlingen van groep 8 is woensdag 19 juli officieel de laatste schooldag. Donderdag na de musical komen ze om 9:00 uur op school om de spullen van de musical op te ruimen etc. Daarna delen ze uit voor de hele school en vervolgens mogen zij naar huis. Naar verwachting is dit rond 10.30 uur. De leerlingen van groep 8 worden dan uitgezwaaid door alle andere leerlingen en leerkrachten. U mag hier uiteraard bij zijn!
 
Nieuws van de MR
In de laatste vergadering voor de vakantie stonden onder andere de urenberekening/vakantieplanning voor komend schooljaar, een update van de personele invulling en de voortgang inzake de start van de Esdégé Reigersdaal op de agenda. De status van verschillende projectplannen kwam aan de orde, waaronder een nieuwe leesmethode Methode Lijn3 voor groep 3, het observatie- en registratiesysteem Kijk! voor groep 1 en 2 en aanpassingen aan het rapport. Ook werd een informatiebijeenkomst van de Westfriese Knoop (samenwerkingsverband voor passend onderwijs) besproken en werd teruggekeken op afgelopen schooljaar. Meer informatie is te vinden in de notulen van de vergadering op de website van school; daar vind je ook de notulen van vorige vergaderingen en het jaarplan.
Wij gaan komend jaar weer met veel zin aan de slag. Mocht je onderwerpen hebben die je graag op de agenda wilt zien, dan vernemen wij dat graag! Wij zijn te bereiken via mr@rkbspancratius.nl.
 
Sportdag Pancratius
 
De sportdag voor de groepen 3 t/m 8 zit er weer op en was zeer geslaagd. De sfeer was heel positief!
Verschillende lokale sportverenigingen kwamen hun sport aanbieden. Dit was een mooie kans voor de vereniging om de leerlingen enthousiast te maken voor hun sport en nieuwe leden te werven. Heeft uw kind een sport gevolgd en wil hij/zij meer van de sport weten? Dan kan dat. Bij de meeste verenigingen staan de contactgegevens op de website maar u kunt ook contact opnemen met Sportservice. Met de volgende verenigingen hebben we samengewerkt:
Dankzij medewerking van de verenigingen, school en hulpouders is de sportdag een succes worden. Onze dank is groot!
 
Groeten van de gymjuf Linda
Sportservice West-Friesland, lvandenberg@sportservicewestfriesland.nl
 
Jaarmarkt Blokker
Zaterdag 26 augustus is er jaarmarkt in Blokker en zoals elk jaar is er ook een jaarmarkt speciaal voor kinderen van de basisscholen in Blokker en Oosterblokker.
Deze wordt gehouden op het plein van de Bussel, ingang naast Deen aan de Westerblokker.
Het is de bedoeling dat kinderen hun spullen: speelgoed, kleding e.d. kunnen verkopen.
Het is dus niet voor commerciële handel, en er mogen geen levensmiddelen worden verkocht.
De jaarmarkt start officieel om 10:00, zorg dus dat je op tijd bent.
Omdat het `s ochtends erg druk is op de Westerblokker verzoeken we u om de spullen te brengen via de Jonathanlaan, vanaf hier is het maar een klein stukje lopen naar de bussel.
Het is de bedoeling dat het plein schoon achterblijft, dus neem al uw spullen en afval mee naar huis.
Vriendelijke groet, De Jaarmarktcommissie.