Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 2INHOUD:
Agenda
Voorwoord
Receptie Esdegee Reigersdaal
Staking  5 oktober
Planning oudergesprekken via het ouderportaal
Studiedag 17 oktober
Bibliotheek
ICT
 
Maandag 2 oktober  Jaarvergadering Oudervereniging 
Woensdag 4 oktober  Start kinderboekenweek
Donderdag 45oktober  Onderwijsstaking
Donderdag 12 oktober 10 min gesprekken groep 1 t/m 7
Maandag 16 oktober 10 min gesprekken groep 1 t/m 7
Dinsdag 17 oktober Studiedag alle kinderen zijn vrij
Maandag 23 oktober      Herfstvakantie t/m 27 oktober      


Beste ouders / verzorgers,

En alweer ontvangt u een nieuwsbrief en  toch ook nog later dan gepland.   De nieuwsbrieven vanuit de school worden opgesteld door juf Miranda. Via het ouderportaal heb ik u vorige week doorgegeven dat zij als gevolg van een ernstig auto ongeluk voorlopig  niet op school zal zijn.   Naar omstandigheden gaat het op dit moment.  Maar herstel  zal nog wel wat tijd vragen. En daarom nu een nieuwsbrief van ondergetekende.

Receptie Esdegee Reigersdaal.

In de vorige nieuwsbrief hebben we u doorgegeven dat u op vrijdagmiddag 29 september welkom zou zijn bij de collega's van Esdegee Reigersdaal. Met deze receptie werden belangstellenden in de gelegenheid gesteld om in het lokaal te komen kijken en de betrokken collega's te spreken. De receptie werd druk bezocht door collega's van uit de school, collega's van andere locaties van Esdegee Reigersdaal en een aantal ouders.  Het was een gezellige bijeenkomst.

Leerlingen van de school zijn of gaan in de komende weken ook op bezoek in de groep om de kinderen die daar begeleid worden nader te leren kennen.


Staking 5 oktober a.s.

Langs verschillende wegen bent u inmiddels geïnformeerd over de staking die a.s. donderdag gaat plaatsvinden. De school zal de gehele dag gesloten zijn.

Planning oudergesprekken via het ouderportaal.

Voor de eerste maal  hebben we de roosters voor de gesprekken op school georganiseerd via het ouderportaal. U heeft vandaag een berichtje via het ouderportaal ontvangen waarop u kunt reageren. U kunt aangeven op welke tijd u op school kunt zijn voor het gesprek met de leerkracht.  We hopen dat u voor het einde van deze week heeft ingeschreven zodat de leerkrachten de avond verder kunnen voorbereiden. Heeft u daar nog een vraag over, stel hem dan gerust aan de groepsleerkracht.

Studiedag 17 oktober.

Op dinsdag 17 oktober zijn alle leerlingen van de school vrij. Met alle collega's van  onze stichting (dat zijn er ruim 200) hebben we een gezamenlijke studiedag in Hoogkarspel.De bibliotheek is weer open! 

De kinderen komen iedere week met de klas boeken lenen voor in de klas.
Maar wist u dat wij ook op woensdagmiddag van 12.00-12.30 uur open zijn? Dan kunt u samen met uw kind boeken komen uitzoeken om mee naar huis te nemen.
Naast leuke prentenboeken, hebben we een ruime keuze aan leesboeken, van de startende lezer tot het niveau van groep 8 en dan we hebben ook nog informatieve boekjes.

Wij wensen iedereen weer veel leesplezier dit schooljaar.
 
ICT Leskompas
 
 
Beste ouders,
 
Hierbij de gevraagde link naar leskompas; een soort zoekmachine die allerlei oefeningen, werkbladen, filmpjes klaarzet, passend bij het groepsniveau dat U kiest. Niet alles is even werkzaam, probeer maar iets uit!
Kijk ook eens naar de korte instructiefilmpjes bij rekenen bijv.(clips)!
 
www.leskompas.nl
 
inlognaam:   pancratius
 
wachtwoord:   oost.
 
Klik rechtsonder op de juiste groep van uw kind en kijk welke oefening leuk/zinvol is om te doen.
Ik doe hiervan ook geregeld oefeningen op het Digibord.
Ook aardrijkskunde, biologie en geschiedenis zitten achter een tabblad.
 
 Groeten, Marcel Hoebe
Al met al weer veel informatie.  Veel leesplezier.


Met vriendelijke groet,

Jack Koomen