Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 3


INHOUD:
* Agenda
* Voorwoord
* Berichtje Miranda
* Schoolontbijt
* Kerstkaartenactie
* Verslag Kinderboekenweek
* Kinderpostzegels
Donderdag 9-11     Schoolontbijt                                                   
Zaterdag 11-11    Sint Maarten  
Donderdag    23-11 Studiedag   alle kinderen zijn vrij 
Dinsdag 5-12    Sinterklaasviering
   
   

Voorwoord
 
Beste ouders/ verzorgers,
 
Inmiddels hebben we de herfstvakantie achter ons. De lampionnen voor St. Maarten zijn klaar of bijna klaar.  Dat betekent dan toch dat we de laatste maanden van 2017 alweer op de kalender hebben.  Het gaat snel.
Een paar personele mededelingen:
Over juf Miranda heb ik u een aantal weken geleden vervelend nieuws moeten doorgeven.  Herstel gaat gelukkig de goede kant op. We hebben haar alweer even op school gezien en ze heeft ook nog iets geschreven wat u verder in dit bericht kunt lezen.
Juf Margret heeft zich voor de vakantie ziek moeten melden. Zoals dat er nu uitziet, zal dat ook nog wel even duren, helaas.   Een invaller vinden is op dit moment niet eenvoudig.  Juf Lida werkt wat meer en we hebben tot nog toe een invalleerkracht kunnen vinden. Uiteraard hopen we juf Margret weer snel op school te zien.

Berichtje Miranda

Beste ouders,
Zoals u uit eerdere berichten heeft vernomen, heb ik een aantal weken geleden een ernstig auto-ongeluk gehad. Daarbij zijn mijn beide honden overleden en heb ik zelf behoorlijk wat kneuzingen en verwondingen opgelopen. Dit alles heeft veel impact gehad op mij en mijn gezin. 
Mijn herstel gaat redelijk, fysiek knap ik al aardig op maar mentaal is het nog erg zwaar.
Voorlopig zal ik nog niet veel aanwezig zijn op school, al probeer ik de draad wel weer voorzichtig op te pakken.
Zo ben ik al weer wat administratieve klussen aan het doen, zoals bijvoorbeeld de nieuwsbrief.
Via deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het medeleven en de lieve kaartjes en berichten.
Dit heeft mij erg gesteund.
Groeten, MirandaSchoolontbijt
Onze school doet mee aan het Nationaal Schoolontbijt! Dat betekent dat u uw zoon of dochter in november voor één keer zonder ontbijt naar school mag sturen. In de ontbijtweek schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Zo leert uw kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je 's ochtend het beste kunt eten. De rest van het jaar ontbijten ze natuurlijk thuis. Helpt u mee om dat zo gezond mogelijk te maken?  
Het schoolontbijt is donderdag 9 november, de kinderen komen gewoon om 8:45 uur op school en schuiven aan bij het ontbijt in hun eigen klas. Ze ontbijten deze dag dus niet thuis!

Kerstkaartenactie 

De komende tijd wordt er hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw en uitdagend schoolplein, hier is natuurlijk veel geld voor nodig. Wij zijn als team volop bezig met het bedenken van acties om geld op te halen voor dit mooie doel.
Daarom hebben we deze leuke actie bedacht!
De kinderen zullen aankomende tijd een kerstkaart gaan ontwerpen en krijgen deze gedrukt als echte kaart in een pakketje van 8 om te verkopen aan ouders/familie/buren etc. Ieder kind krijgt 8 van deze pakketjes.  Deze verkoop zal in december zijn. Zo kunnen zij met een persoonlijke kaart U en anderen blij maken en zetten we weer een stapje in de richting van een mooi, nieuw en uitdagend schoolplein.
Dus ouders, koop nog geen kerstkaarten want uw kind gaat ze maken!
We hopen op een mooie opbrengst en enthousiaste kinderen en ouders.

Team PancratiusElk jaar doen wij mee met de kinderboekenweek. Dit jaar was het thema "Griezelen"
In elke klas werden er leesactiviteiten georganiseerd rond dit thema.
De opening vond plaats op 4 oktober. In elke klas waren afbeeldingen opgehangen die met het thema te maken hadden.
De kinderen waren verdeeld in groepjes, waarbij de oudsten de jongsten begeleiden.
Dit was heel gezellig en een geslaagde start van de kinderboekenweek. De laatste dag voor de herfstvakantie vond de afsluiting plaats. Elke groep had een presentatie gemaakt, ook dit was heel sfeervol.

Kinderpostzegels groep 7/8
Dit jaar kregen we een geheime missie. Er was een man die hints gaf en van die hints moesten we raden wie de man was. De eerste hint was een stoomlocomotief. Hij wilde het doel halen om 160.000 kinderen te helpen die het thuis niet breed hebben. Ieder jaar hebben we een soort bekende coach, dit jaar was het Dylan Haegens. Hij gaf ons ook tips hoe je makkelijk en sneller postzegels kunt verkopen. We hebben heel veel geld opgehaald met elkaar!

Maaike, Robin, en Kas