Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 5

  

INHOUD:
* Agenda
* Voorwoord
* Bibliotheek nieuws
* Open Podium
* Carnaval
* Berichtje uit groep 5-6
* Rots en water training

 
Vrijdag 9 februari         Rapporten mee naar huis 
Vrijdag 9 februari Carnaval op school
Donderdag 15 februari Studie middag, alle kinderen zijn vrij                       
Donderdag 15 februari 10 minuten gesprekken                           
Maandag 19 februari 10 minuten gesprekken
Vrijdag 23 februari          Open podium groep 1-2 en 7-8                                   
Maandag 26 februari 
t/m vrijdag 2 maart
 Voorjaarsvakantie
   
   
   

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers,
Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van dit kalenderjaar.  De eerste schoolweken hebben we achter ons.  Stormachtige weken. De school is in ieder geval schadevrij door de stormen heen gekomen. Er lag alleen veel rommel op het plein.  Ik hoop dat u er ook thuis schadevrij bent doorgekomen.
In de nieuwsbrief weer het een en ander aan informatie uit de school met aan het einde weer de kalender voor de komende periode.
 
Zieke collega's,
Ook in de afgelopen weken hebben we te maken gehad met zieke collega's. We hebben zelfs op één dag moeten besluiten om een groep vrijaf te geven.  Een oplossing die we uiteraard niet willen, maar waar we soms niet onderuit kunnen komen.  Het vinden van invalleerkrachten bij ziekte blijft een hele klus en lukt niet altijd meer. 
Er zijn gewoonweg te weinig invalleerkrachten beschikbaar op dit moment
Voor juf Margret is na de kerstvakantie juf Mieke Bot begonnen. Dezelfde inval juf voor de komende periode; voor de kinderen maar ook voor collega juf Lida is dat in ieder geval prettig.  Positief is verder dat juf Margret weer af en toe op school is.  Stap voor stap werkt zij toe naar verder herstel.
Op dit moment missen we juf Annemiek nog even. Gelukkig hebben we haar afwezigheid kunnen opvangen.  In de loop van de komende week zal zij haar werkzaamheden weer oppakken.
 

Bibliotheek nieuws

Maak je eigen Bibberbotjes in het DigiLab
Wil je wat leuks doen in de voorjaarsvakantie? Hou je van techniek en van zelf dingen maken? Kom dan naar het DigiLab in Stede Broec!

Waar:         Bibliotheek Stede Broec
Wanneer:     28 februari, 10.00 - 11.30 uur
Wie:         Voor 8 t/m 12 jaar
Entree:        €7.50 per persoon

Wat zijn Bibberbotjes?
Bibberbotjes zijn leuk! Bibberbotjes kunnen eruit zien als een rups, of een spin of een schorpioen of een gekke vis. Je maakt een bibberrobot van elektriciteitsdraad, kroonstenen en tie-raps. Na afloop mag je jouw eigen bibberrobot mee naar huis nemen. 
Meld je aan voor de workshop via: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl 

Wat kun je doen in het DigiLab?
In het lab kun je de coolste dingen uitvinden, maken en ontdekken. Denk aan robots, Virtual Reality, programmeren en nog veel meer. Kom tijdens openingstijden experimenteren met de toekomst in het DigiLab in bibliotheek Stede Broec!

Openingstijden 
Woensdag:      13:00 - 17. 00 uur
Donderdag:     10:00 - 17. 00 uur
Vrijdag:     13:00 - 17. 00 uur

Meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl.digilab
Wat kun je nog meer doen in de voorjaarsvakantie:

Bestuur de Ozobots
De Ozobots zijn hele kleine robots die programmeerbaar zijn doormiddel van stiften en kleurcodes. 

28 februari, 14:00 - 15:30 uur
Bibliotheek Medemblik

Open podium 23 februari 2018

Op de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie verzorgen de kinderen van groep 1/2 en groep 7/8 samen een open podium. Alle kinderen van de school zullen gaan genieten van verhalen, dansjes en nog meer. De andere groepen mogen namelijk komen kijken.
Ook de ouders van de kinderen die optreden zijn van harte uitgenodigd.  Kunt u niet aanwezig zijn, allen dan mogen oma of opa u vertegenwoordigen. Dit in verband met de beperkte ruimte van onze aula. We beginnen om 11.00 uur.
De beide andere groepen zullen later in het schooljaar een open podium.

Carnaval op school  

Vrijdag 9 februari vieren wij carnaval op school. Deze dag hebben we 's ochtends een kledingontwerp wedstrijd.
In alle groepen gaan de kinderen van plastic/vuilniszakken met allerlei materialen een eigen kledingstuk ontwerpen.
De kinderen kunnen zich ook laten schminken en ze krijgen uiteraard iets lekkers. Deze dag nemen de kinderen dus geen eten en drinken mee.
De creaties mogen ze daarna showen op het podium, waar de jury, per groep, een winnaar zal kiezen.
Daarna gaan we natuurlijk met z'n allen de polonaise lopen in de aula. En hopen op een bezoek van Prins Carnaval.
In de middag heeft de bovenbouw zijn eigen programma.
Het wordt vast een dolle dag "Alaaf" 

Een  berichtje uit groep 5-6.

In groep 5 -6 hebben wij afscheid genomen van Danique.
Ze heeft bij ons haar eerste stage gelopen, en dat deed ze heel erg goed.
Wij wensen Danique veel succes in haar verdere loopbaan .
En alle kinderen van groep 5-6 zijn er van overtuigd dat zij een heel goede juf zal worden.

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong   

Elke dinsdagmiddag komen er enkele kinderen uit groep 5 t/m 8 bij elkaar om in kleine groepjes aan gevarieerde opdrachten te werken. Die opdrachten kunnen uit alle leergebieden komen. Vóór de kerst werkten ze aan een creatieve techniekopdracht en dit blok ligt het accent op rekenen en wiskunde. 

De centrale opdracht luidde: bedenkt met elkaar een "bedrijfsplan". 

Doel is om met een klein startkapitaal meer geld te genereren. Het bedrijfsplan vordert al aardig: er wordt een verdienmodel beschreven, materialen genoteerd, taken verdeeld en een voorzichtige planning bedacht. Als dit op papier klaar is, begint het echte werk! 

Maar eerst presenteren aan Juf Miranda. Want zij beheert het geld… 

Groeten Marcel 

Rots en Water training

Afgelopen oktober heb ik een driedaagse cursus Rots en water training gevolgd, waardoor ik nu deze training aan kinderen mag geven.
Dit jaar ga ik, als pilot, aan een groepje van vier kinderen deze training geven. Ik wil ervaring opdoen met het geven van deze training en kijken of het in te passen is in mijn huidige uren. Ook ben ik benieuwd wat het de kinderen en school oplevert als we deze training geven.
Ik zal hiervoor zelf ouders benaderen en na deze training met onze directeur bespreken of dit een vervolg krijgt. 
Mochten jullie vragen hebben over deze training, dan kunnen jullie altijd even binnen stappen of mij mailen op ib@rkbspancratius.nl
 
'Rots en Water' is een weerbaarheidstraining, waarbij je door fysieke oefeningen leert hoe je het beste kunt reageren in verschillende situaties.
De rots staat voor weerbaarheid; voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Het water staat voor vriendschap, verbondenheid, het inleven in een ander en jezelf beheersen.
Kinderen leren dat ze een keuze hebben in een Rots of Water actie. Door verschillende oefeningen leren de kinderen voor zichzelf op te komen of zichzelf juist ergens bij neer te leggen. Soms moet je hard zijn als een rots en soms juist zacht als water.
Het doel van de training is dat je sterker in je schoenen komt te staan, je leert voor jezelf op te komen en bouwt aan je zelfvertrouwen. Rots en water gaat ook over zelfbeheersing. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en leert hoe je dat duidelijk kunt maken.
Hoe leer je dit? Door vooral veel te doen. Er worden oefeningen uit zelfverdedigingssporten gedaan. Ook praten we veel over de keuzes die je hebt, je sterke en zwakke kanten, oefenen we met ademhaling en besteden we aandacht aan je lichaamshouding.