Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 6

    
INHOUD:
* Agenda
* Voorwoord
* Open avond
* Vrijwilliger gezocht
* Volleybal
* Open podium
* aanschuiftafel
 
Vrijdag 23 februari          Open podium groep 1-2 en 7-8                                   
Maandag 26 februari 
t/m vrijdag 2 maart
 Voorjaarsvakantie
Woensdag 14  of 28 maart  Aanschuiftafel
Maandag 19 maart Open Avond
   

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers, 


Met toch af en toe wat winters perikelen hebben we toch bijna voorjaarsvakantie. Het carnaval hebben we achter ons. Op school is dat op een heel gezellige wijze gevierd.   Het was een prima dag.
Ook in deze nieuwsbrief weer veel informatie en uiteraard wijs ik u op de agenda die u onderaan het overzicht kunt vinden.

De kerstkaartenactie.

In december hebben alle kinderen hun zelfgemaakte kerstkaarten kunnen verkopen.  De opbrengst was hoog! Afgelopen week hebben we een overzicht ontvangen en de kosten van het drukken van de kaarten aan de drukker betaald.  De netto opbrengst voor de school is € 1320,--  . Een mooi resultaat!!
Het bedrag wordt in het 'potje' voor de aanpassing van onze speelplaats gestopt.   In de komende nieuwsbrief kunnen we meer zeggen over de aanpassing van ons speelplein.
 
Staking 14 maart?????
 
In de afgelopen week is er met de minister van Onderwijs een akkoord gesloten over de aanpak van de werkdruk binnen het primair onderwijs.  Een mooie eerste stap.  Toch hebben de bonden aangegeven door te gaan met het organiseren van estafettestaking.  Op donderdag 14 maart is onze regio aan de beurt. Op dit moment is mij nog niet duidelijk of de collega's gaan staken.  Uiteraard bepalen zij dat zelf.  
Aan u de vraag alvast rekening te houden met het feit dat er op de 14e maart gestaakt kan worden en er dus geen school is voor uw zoon/dochter.   Mocht de staking niet doorgaan, dan hebben we uiteraard gewoon school.   Zodra er meer bekend is laten we u dat weten.
 
Open avond 19 maart.
 
Maandagavond 19 maart organiseren we weer onze jaarlijkse open avond.  U wordt uitgenodigd om met uw kind (-eren) naar school te komen.  Er kan een bezoekje aan alle groepen worden gebracht. Ook ouders die zich oriënteren op een schoolkeuze voor hun kind worden voor die avond uitgenodigd.   Informatie daarover krijgen die ouders via advertenties, en een aankondiging in het blad Samenspel.
De tijd is van 18.30 u tot 19.30 u.  
Van 19.30 u tot 20.00 u is er nog een presentatie over de school voor nieuwe ouders in het kleuterlokaal.
 
School op Goede Vrijdag.
 
Al jaren heel gebruikelijk is  Goede Vrijdag een vrije dag. 
Dit schooljaar is het anders en hebben we op Goede Vrijdag gewoon school.
Waarom is dat?  Het naar school gaan op die dag is een afweging die we met het personeel en de Medezeggenschapsraad hebben gemaakt.  Kinderen moeten een minimaal aantal uren per jaar naar school. Maar ook omdat we de lange aanloop naar de zomervakantie wilden onderbreken, moest er creatief met de uren worden omgegaan. We hebben van 21 t/m 25 juni een extra lang weekend, en leveren we daar de uren van de Goede Vrijdag voor in. 

 Vrijwilliger gezocht!!

De Zwaluw is opzoek naar een vrijwilliger. Binnenkort gaan wij wekelijks zwemmen met de kinderen in de Zeehoek in Wervershoof. We gaan met de taxi-bus met z'n allen heen vanaf de Zwaluw. Het plezier in het water staat hierbij voorop. We zwemmen met alle kinderen 1- op 1. Hierdoor komen we nog wat handen te kort. We zijn nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om mee te zwemmen met ons. Hieronder een oproepje van Lennard:
Hoi, ik ben Lennard en ben 5 jaar. Ik ben een rustig, maar enthousiast jongetje en heb veel zin om te gaan zwemmen. Ik heb al heel lang niet meer gezwommen, dus zal eerst wel even moeten wennen aan het water. Wil jij me daarbij helpen? Als we eenmaal gewend zijn wordt het zwemmen vast dolle pret.
Lijkt het je leuk om met Lennard te gaan zwemmen? Bel of mail dan naar de Zwaluw. Natuurlijk mag je ook altijd even binnenlopen bij ons. Is zwemmen niet echt je ding, maar lijkt het je wel leuk om te spelen of te wandelen met onze kinderen? Met deze hulp zijn we ook heel blij.
Tel. nr.: 0229-312000
Email: carrousel.zwaluw@esdege-reigersdaal.nl
 

Pancratius Sportnieuws!

De jongens uit groep 8 die meededen aan het volleybaltoernooi van 17 februari hebben zich als eerste geplaatst voor de Regionale Kampioenschappen.

De jongens speelden een volledige wedstrijd. Het kwam aan op goed teamwork, vertrouwen en sportiviteit. Met de extra hulp van Dave werden Luc, Luuk, Gijs en Melle eerste en gaan zij binnenkort  de eer van de Pancratius hooghouden op een hoger niveau. We wensen ze natuurlijk allemaal veel succes en vooral plezier!

Open podium 23 februari 2018

Op de laatste vrijdag voor de voorjaarsvakantie verzorgen de kinderen van groep 1/2 en groep 7/8 samen een open podium. Alle kinderen van de school zullen gaan genieten van verhalen, dansjes en nog meer. De andere groepen mogen namelijk komen kijken.
Ook de ouders van de kinderen die optreden zijn van harte uitgenodigd.  Kunt u niet aanwezig zijn, allen dan mogen oma of opa u vertegenwoordigen. Dit in verband met de beperkte ruimte van onze aula. We beginnen om 11.00 uur.
De beide andere groepen zullen later in het schooljaar een open podium.

Schoolstaking? Dan is de aanschuiftafel op woensdag 28 maart
 
De aanschuiftafel a.s. Woensdag 14 maart a.s.
Voor álle ouders en verzorgers met kinderen in de gemeente Drechterland
 
Op naar Zelfstandigheid

 
Zelfstandigheid is één van de belangrijkste vaardigheden die je jouw kind kan meegeven.  Het besef dat je jezelf wel redt maakt je sterk en vol trots en zelfvertrouwen.
 
Er bestaan grote verschillen tussen kinderen als het gaat om zelfstandigheid. Er zijn kinderen die hun zaakjes het liefst zelf willen regelen. Biedt een vader of moeder hulp aan, dan weigeren ze die heel stoer. Ze zijn er trots op om dingen zelf te kunnen, al zitten de laarzen verkeerd om en zit de broek achterstevoren. Andere kinderen hebben liever dat de ouders alles voor hen doen. Ze lijken gemakzuchtig. Maar misschien beheersen ze bepaalde handelingen nog niet. Of missen zij de drang om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen.
Gaat zelfstandig worden nu vanzelf of kan ik mijn kind daarbij helpen? Wat kan een kind op welke leeftijd? Verwacht ik te veel of te weinig?
Deze en nog veel meer vragen kunnen je af en toe enorm bezighouden.                            
Kom luisteren naar tips en ervaringen van andere ouders en stel uw vragen.                                                    
 
Schuif maar aan…… u bent van harte welkom!
 
Wie :         Voor alle ouders en andere opvoeders (zoals opa's en oma's, de oppas of de buuf )
Wat :         De aanschuiftafel : Op naar zelfstandigheid "Kijk eens wat ik al kan!"
Waar:        RK Basisschool MR Spigt  Duijvenbrug 15 1616PD Hoogkarspel    
Wanneer: Woensdag 14 of 28 maart a.s.  van 8.45 tot ongeveer 10.15u. Inloop vanaf 8.30u
 
Tot ziens bij de aanschuiftafel, een tafel met veel tips en gezelligheid!
 
Caroline van Duuren      Ouder-Kind adviseur                                    
Voor vragen mail naar  c.vanduuren@drechterland.nl