Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 3

Agenda:
Maandag 5-11: Informatie avond VO ouders van groep 8
Woensdag 7-11 t/m 14-11 Boekenwinkel in de school. 
Dinsdag 27-11: Kunstworkshop groep 1-2 + 2-3 + 4
Dinsdag 27-11: inleverdag Bag2School
Vrijdag 30-11: Kunstworkshop groep 5-6 + 7-8


Beste ouders / verzorgers,

In de week van 12 t/m 16 november zal er op school een migratie plaats vinden van het werken op een server naar het werken in de Cloud. We hebben deze week een aantal dagen geen beschikking over internet. Via email of ouderportaal zijn we dus niet bereikbaar.

Donderdagmiddag 15-11 is er een studiemiddag gepland (kinderen zijn dan vrij) en krijgen alle teamleden bijscholing over het werken met het nieuwe systeem. We verwachten dat we vanaf  vrijdag 16-11 geen problemen meer zullen hebben met de bereikbaarheid.

Leskracht

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, starten we dit jaar op school met de methode Leskracht. Met de methode Leskracht hebben we een sterke methode die kinderen een aantal vaardigheden helpt ontwikkelen. Vaardigheden als het leren stellen van onderzoeksvragen, creatief leren denken, leren samenwerken en ontwerpend en ondernemend leren. Er wordt binnen Leskracht gewerkt met thema's rondom wereldoriëntatie. Afgelopen maandag heeft het team een scholing gehad om te leren werken met leskracht. Dit heeft ons erg enthousiast gemaakt. 
We gaan hiermee aan de slag. 

Met vriendelijke groet,

Jack Koomen

BAG2SCHOOL

Dinsdag 27 november is de inleverdag voor de kledingzakken van Bag2school. We hopen weer op veel kleding!
Voor elke kilo kleding krijgen wij 30 cent. De opbrengst gebruiken we o.a. voor het schoolplein. 
De lege zakken krijgen de kinderen in week 46 mee naar huis. Mocht u niet genoeg hebben aan 1 zak, dan mag u de rest van de kleding ook in een vuilniszak stoppen.
Wat mag er in de zakken: Schone kleding, schoenen(per paar aan elkaar geknoopt of met tape) lakens, dekens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, handtassen en riemen.

Goed nieuws schoolplein!

We zijn erg blij jullie te kunnen vertellen dat we een begin gaan maken 
met het verbeteren van ons schoolplein. Eind november zal in de verste 
hoek van het achterplein een pannakooi geplaatst worden. Meester Carlo 
zal binnenkort het duikelrek wat daar nu staat verwijderen.
We willen het plein aan de achterzijde vergroten met de groenstrook 
richting de sloot. Maar we zijn nog steeds in afwachting van toestemming 
van de gemeente. Omdat dit veel langer duurt dan we hadden verwacht, 
delen we het project op in stukken. Als deze toestemming er is, gaan we 
verder met de inrichting van het groene gedeelte.

Alvast veel speelplezier!

Scholierenveldloop 2018

Woensdag 10 oktober deden er maar liefst 20 kinderen mee met de Scholierenveldloop op de Blauwe Berg in Hoorn. Alle groepen waren vertegenwoordigd en op deze stralende middag ging groep 3 als eerst van start. 
Bij de finish stonden twee enthousiaste vaders van de Oudercommissie de kinderen met spandoek,drinken en wat lekkers op te wachten. En ook de ouders en meegekomen opa's,oma's, broertjes,zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zorgden voor een warme aankomst bij de streep. Het was soms best wel een hele klus om de 1000 of 1300 meter af te leggen, maar iedereen heeft het gehaald en er waren zelfs twee podiumplekken voor kanjers van onze school. Iedereen mag trots zijn op zichzelf! De diploma's werden op school uitgedeeld en we kijken weer terug op een hele gezellige, sportieve en zonnige middag. Tot volgend jaar.

Kanjertraining
Op onze school worden  lessen uit de Kanjertraining gegeven.
Er zijn lessen in de Kanjertraining waarin leerlingen  leren na te denken over hun sociaal functioneren in de groep. Dat gebeurt in samenspraak met de klasgenoten en hun leerkracht.
De meeste kinderen willen dat hun ouders en leerkrachten trots op ze zijn. Daarnaast willen de meesten kinderen  sociaal worden aanvaard door hun klasgenoten. Het is fijn  dat de meesten daarin  slagen. In deze Kanjerlessen krijgen deze leerlingen van hun klasgenoten te horen:
 "Ga zo door, je bent te vertrouwen; je bent vriendelijk; je doet stoer op een prettige manier; je doet leuk op een aardige manier."
Het geeft de kinderen zelfvertrouwen: ik word gewaardeerd door mijn klasgenoten.
Omdat onze  school de ouders informeert over de uitkomsten van deze opdracht, geeft het de ouders van deze kinderen eveneens rust: ons kind voelt zich goed op school en wordt gewaardeerd door de klasgenoten. Fijn dat de school ons hierover informeert.
In de bijlage vindt u een folder met uitleg over de kanjertraining.