Nieuwsbrief 7

AGENDA:
Maandag 12 maart: Start Muziekthema
Vrijdag 15 maart: Schaatsen voor War Child
Vrijdag 15 maart: Landelijke stakingsdag> De Pancratius staakt niet!
Maandag 18 maart: Open avond van 18:30 tot 19:30
Donderdag 21 maart: Studiedag> alle kinderen zijn vrij

Voorwoord

Beste ouders/ verzorgers, 

Wanneer u de nieuwsbrief leest hebben we de maand maart alweer op de kalender. Een maand met veel activiteiten waarover in deze nieuwsbrief aanvullende informatie vindt. 

Carnaval. 

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we op school het carnavalsfeest gevierd. Mooi verkleedde kinderen met 's middags het feestje op school. De middag is goed en gezellig verlopen. Er zijn mooie knutselwerken gemaakt en we hebben elkaars werkjes bekeken onder leiding van onze jeugdprins Yarno!
Complimenten daarvoor aan leerlingen en teamleden! 

Hoofdluis 

De regelmatige en preventieve controle van leerlingen op hoofdluis is na vorig schooljaar niet goed doorgezet. Oproepen aan u als ouders om de school daarin te helpen, hebben te weinig reacties opgeleverd. Het lukt op dit moment niet om alle kinderen regelmatig te controleren terwijl dat wel van belang is.  Daarom nogmaals via de nieuwsbrief en het ouderportaal deze oproep.  We zoeken per groep twee ouders die na elke schoolvakantie de kinderen even willen controleren.  Aan tijdinvestering zal het niet meer dan ongeveer een uur per keer zijn.   

Heeft u daar tijd voor en wilt u ons helpen?  Graag even een berichtje naar Miranda Koning of Jack Koomen  ( m.koning@rkbspancratius.nl  of   directie@rkbspancratius.nl). 

Hoort zegt het voort!! 

Maandag 18 maart a.s. hebben we onze jaarlijkse open avond. U heeft het mogelijk al op de ramen van de personeelskamer van de school gelezen. De avond is bedoeld voor nieuwe ouders die zich oriënteren op de schoolkeuze  en voor onze leerlingen om te laten zien aan u of andere familieleden in welk lokaal zij dagelijks hard werken aan hun ontwikkeling! Ook kunt u een kijkje nemen bij kinderopvang Smallsteps en peuterschool De Blokkerdoos. 

U bent welkom? 
Muziekthema start volgende week! 

Op dinsdag 12 maart gaan we ons gezamenlijk schoolthema starten. We beginnen met een optreden door Linda Meester. Zij gaat zingen en muziek maken. De kinderen worden ook uitgedaagd om actief mee te doen. Dit optreden  is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente.
De weken daarna gaan alle groepen actief aan de slag met muziek. We hebben met behulp van de OV nieuwe muziekinstrumenten kunnen aanschaffen. Daar zijn wij heel blij mee.
We sluiten het thema af met 2 concerten. Deze concerten worden gehouden op woensdag 3 en vrijdag 5 april. 
We maken met deze concerten ook gelijk gebruik van de mogelijkheid om juf Lina te kunnen helpen bij het verkrijgen van sponsorgeld voor haar reis naar Malawi georganiseerd door  Edukans. U leest hier meer over in de bijlage.
Over het concert wordt u nog verder geïnformeerd.

 

 
 
Workshop BoekStart: mijn kind en voorlezen
Voorlezen is gezellig en leuk. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
Maar welk boekje kies je en hoe lees je het beste voor? Welk taalniveau moet je toepassen en wat doe je als je kind niet 'oplet' bij het voorlezen?
Voorlezen is soms best lastig.
 
De workshop BoekStart: mijn kind en voorlezen helpt je op een leuke manier antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Bijvoorbeeld ook hoe je kind leert praten en hoe je hem daarin kunt stimuleren.
 
Wanneer je voorlezen zelf leuk vindt en er vertrouwen in hebt, geniet jouw kind daar nog meer van.
 
De workshop is op:
woensdag 3 april
Tijd: 9.00-10.30
Locatie: Bibliotheek Hoogkarspel, Streekweg 220
 
Deze inspirerende workshop wordt verzorgd door De Bibliotheek en Logopediepraktijk Wegwijs.
 
Wil je meer weten over voorlezen en de taalontwikkeling? Meld je dan aan voor deze workshop via www.westfriesebibliotheken.nl /agenda jeugd of info@logopediepraktijkwegwijs.nl
Deelname is gratis!
 

Opvoedspreekuur!

A.s. maandagmorgen ( 11 maart)  is het weer mogelijk om uw eventuele vragen op opvoeding op school te stellen. Van 08.45 u tot 09.45 u is op school ( in de aula) aanwezig  mw. Keuper.   Zij is de vervangster van mw. Caroline van Buuren.  Bij haar kunt u terecht met vragen.  Er zijn geen kosten  aan verbonden. 

 Schaatsen voor War Child!

Op vrijdag 15 maart aanstaande (de landelijke stakingsdag van het basisonderwijs) organiseert IJsbaan De Westfries de actie "Schaatsen voor War Child", voor alle kinderen uit Hoorn en omgeving. De kinderen kunnen van 12.00 tot 14.30 uur terecht op de ijsbaan om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen om geld in te zamelen voor hun leeftijdsgenootjes die uit een oorlog komen. War Child helpt deze kinderen om hun leven weer op te bouwen en vertrouwen te krijgen in de toekomst. De kinderen uit Hoorn en omgeving kunnen War Child steunen door mee te schaatsen en zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. De toegang is die middag slechts € 2,00 en de opbrengst gaat rechtstreeks naar War Child.

Schaats jij ook met ons mee?

Je kunt je aanmelden bij de ijsbaan (Westfriese Parkweg5, Hoorn) dan krijg je meteen jouw sponsorenvelop. Je kunt ook een eigen actiepagina aanmaken en dan ontvang je het War Child actiepakket. Je kunt jouw actiepagina ook meteen delen met iedereen die je kent om zoveel mogelijk geld in te zamelen! En dan schaatsen we op 15 maart vast en zeker een heel mooi bedrag bij elkaar.

Als aftrap van deze actie kan er een voorlichter van War Child langskomen op jullie school, in jullie klas of bij jouw vereniging, die meer vertelt over wat War Child doet, waarom we dat doen en waar.

Heb je interesse? Mail dan naar westfries-kassa@optisport.nl of bel 0229-277660en vraag naar Ellen Leek.