Een brede basis onder onze vleugels

Nieuwsbrief 8

AGENDA:
Vrijdag 5 april: Afsluiting muziekproject
Donderdag 18 april: Bag2school inleverdag 13:00 uur
Donderdag 18 april: Paasviering
Vrijdag 19 april: Goede vrijdag, alle kinderen zijn vrij.
Maandag 22 april: 2e Paasdag
Maandag 29 april t/m 3 mei: Meivakantie

 

Paasviering 

Dit jaar gaan we met de kinderen op de donderdag voor Pasen - 18 april -  een paasontbijt houden. 

De kinderen van alle groepen worden verdeeld over de diverse lokalen. In iedere lokaal zitten dus kinderen van groep 1 t/m groep 8 bij elkaar. 

De achterliggende gedachte is dat we samen gaan delen. Alle kinderen krijgen op 8 april een briefje mee naar huis waarop staat wat ze voor het paasontbijt moeten meenemen. De een neemt pinda kaas mee, de ander kaas. We kunnen het dan samen delen. Tijdens het ontbijt presenteren de kinderen uit de diverse groepen een lied of gedicht. Ook zal het slot van het paasverhaal verteld worden. 

De OV zorgt voor brood en drinken en eieren. We willen vragen of de klassenouders deze eieren een dag van te voren willen ophalen in de klas en dan thuis willen koken. Dan hebben we ook een gekookt ei bij de broodmaaltijd.  

De kinderen nemen op deze ochtend zelf bord en  bestek mee naar school. Ze kunnen dit zelf meenemen naar het juiste lokaal. Bij de klassen hangt een lijstje in welk lokaal u uw kind kunt brengen. 


Bag2School 
Z
oals al eerder aangekondigd, hebben we weer de actie van Bag2school. We zamelen kleding in waarvan een deel van de opbrengst voor de school is. 
Donderdag 18 april is de inzameldag, om 13:00 uur wordt de kleding opgehaald.
U mag de zakken dan op school afgeven. De kinderen krijgen deze week de lege zakken mee naar huis. Heeft u niet genoeg aan 1 zak, dan mag u de rest van de kleding ook in vuilniszakken stoppen.
Meer informatie over deze organisatie vindt u op: www.bag2school.nl

Nieuws uit groep 7/8:

Hallo, wij zijn Nikki en Mieke. Wij hebben het gehad over het thema muziek. In groep 7/8 hebben we met groepjes een muurkrant gemaakt over verschillende landen. We hebben vragen beantwoord over deze landen en we hebben geleerd wat voor soort muziek in deze landen voorkomt. We hebben muziekinstrumenten gemaakt van lege flessen, dozen en wc-rollen. Met die instrumenten gaan we een concert maken, waarmee we geld inzamelen voor Malawi. Juf Lina gaat daarheen om daar de juffen en meesters te helpen.